Difreight Блог Бізнес подарунки китайським партнерам

Які корпоративні подарунки підготувати для китайських партнерів на Новий рік

Які корпоративні подарунки підготувати для китайських партнерів на Новий рік

Китайський Новий рік — це не лише час для святкувань, але й важливий період для зміцнення бізнес-відносин. Особливо це стосується компаній, що налагодили тісну співпрацю між Китаєм та Україною. Вибір подарунків на свято — досить складне завдання через культурні відмінності та специфіку місцевих традицій. Сьогодні розповідаємо, які подарунки заведено дарувати бізнес-партнерам у Китаї.

Що потрібно знати

У 2024 році Новий рік у Китаї відзначають з 9 по 15 лютого. Корпоративні подарунки на Новий рік — це не просто жест доброї волі, а спосіб виразити повагу, вдячність і бажання зберегти гармонію у відносинах.

Яких подарунків слід уникати

Під час вибору подарунків важливо уникати певних предметів, які для китайців мають негативні конотації.

Гострі предмети. Ножі чи ножиці (навіть канцелярські) можуть символізувати розрив відносин або бажання відірватися від когось.

Подарунки в білому, чорному чи синьому кольорі, зрізані квіти. Зрізані квіти зазвичай дарують на похорон, а білий та чорні кольори — нещасливі та теж асоціюються зі смертю.

Ароматичні свічки. У Китаї свічки зазвичай використовують для вшанування померлих, тому на подарунок вони не підходять.

Годинники. Такий подарунок можуть сприйняти як натяк на смерть або закінчення відносин.

Будь-що з цифрою 4. В китайській мові слова «чотири» і «смерть» звучать однаково. Тому не можна дарувати щось з цифрою 4 або набори з чотирьох предметів.

Китайці вважають, що хороші речі мають бути в парі, тому підготуйте два подарунки - DiFreight

Китайці вважають, що хороші речі мають бути в парі, тому підготуйте два подарунки

Сподіваємося, це допоможе вам уникнути невдалих подарунків, що можуть випадково образити вашого китайського партнера.

Що можна дарувати

Рекомендуємо обирати бізнес подарунки з урахуванням їх символічного значення.

Чай та набори до чаю. Обирайте високоякісне чайне листя, упаковане у металеву банку, або ж придбайте подарункову коробку з вишуканими сортами чаю. Також зверніть увагу на набори до чайної церемонії — такий подарунок продемонструє вашу повагу до культурних традицій країни партнера.

Китайський набір чайного посуду з чайним листям - DiFreight

Китайський набір чайного посуду з чайним листям

Фрукти. Фрукти символізують життя та нові починання, тому ви завжди можете порадувати свого партнера цілою корзиною смаколиків. Обирайте мандарини, гранати, помело, кавун, яблука — вони асоціюються з достатком і плодючістю. Натомість груші означають розлуку, їх краще уникати.

Вино та міцні напої. Пляшка хорошого червоного або білого вина чи шампанського буде чудовим подарунком. Іноземні міцні алкогольні напої, як от віскі, також дуже цінуються, бо їх важко знайти на місцевому ринку Китаю.

Предмети, що відображають китайську культуру. Наприклад, шовкові вироби ручної роботи, традиційні фарфорові фігурки або вироби з нефриту — чудові подарунки, які демонструють цінність китайської культури та мистецтва.

Не варто дарувати занадто дорогі речі, щоб не поставити партнера у незручне становище. Натомість дешеві подарунки охарактеризують вас як скупу особистість, що теж не добре. Для святкового пакування обирайте червоний, жовтий та золотий кольори — традиційні відтінки китайського Нового року, що символізують удачу та багатство.

Пам'ятайте, найкращим подарунком завжди є увага та бажання підтримувати якісне бізнес партнерство. Обравши правильний подарунок та дотримуючись культурних традицій, ви демонструєте повагу до партнерів та створюєте хороше підґрунтя для покращення умов роботи з Китаєм.

Звертайтесь в компанію DiFreight, якщо вам потрібна допомога в налагодженні бізнесу з Китаєм. Ми допоможемо вам обрати надійного постачальника товарів та візьмемо на себе всі логістичні питання.

Корисні статті в нашому Блозі

Акумулятори, павербанки, генератори — прибутковий бізнес у 2022-2023 роках
Акумулятори, павербанки, генератори — прибутковий бізнес у 2022-2023 роках Читати статтю
Icon
Митний брокер - хто це?
Митний брокер - хто це? Читати статтю
Icon
Доставка негабаритних вантажів: види, транспорт та особливості перевезень
Доставка негабаритних вантажів: види, транспорт та особливості перевезень Читати статтю
Icon