Difreight Блог 3 логістичних терміни, які вам знадобляться

3 логістичних терміни, які вам знадобляться

3 логістичних терміни, які вам знадобляться

Якщо ви вже давно співпрацюєте з логістичними компаніями, то терміни збірна доставка, довантаж, пулінг — вам відомі. Якщо ви новачок і тільки плануєте звертатися до перевізників, ми допоможемо вам розібратися у цих поняттях. Сьогодні у статті розповімо:

  • Що таке збірна доставка і в чому її переваги?
  • Наскільки безпечно замовляти довантаж перевезення?
  • Що таке пулінг?

Відповіді допоможуть вам краще розбиратися у питаннях перевезення та без проблем озвучувати свої потреби та замовляти послуги у логістів, коли це буде необхідно.

Що таке збірна доставка і в чому її переваги?

Збірний вантаж — вантаж, який транспортується партіями, а комплектується або поштучно, або тарами. Головна особливість — весь вантаж відправляється від різних замовників, але в одному контейнері. Також існує поняття міжнародні перевезення збірних вантажів — це коли партія товару рухається в одному напрямку, в одному транспорті.

Щоб логістична компанія могла організувати перевезення збірного вантажу, товар збирається на складі вантажоперевізника. Далі проходить оформлення і перевірку. І на кінець розподіляється по комплектах, які будуть відправлені в різні країни до своїх отримувачів.

Чому і коли краще обрати збірну доставку?

  • Коли хочете заощадити. Це вигідно, оскільки ви будете платити не за весь транспортний засіб, а лише за місце, яке займає ваш вантаж у вантажному відсіку. Чим менше об'єм, вага, кількість товарів — тим вигідніше для вас.
  • Можна зберігати свій вантаж в безпечному місці. Товар комплектується на складі компанії перевізника, яка надає гарантію збереження вантажу та бере на себе питання погрузки, оформлення, пакування.
  • Легкий прохід митниці. Компанія перевізник допоможе вам оформити документацію, оскільки має митного брокера. Тому вам вдасться зберегти і час, і нерви — вигідно? Ще б пак!

Наскільки безпечно замовляти довантаж перевезення?

Довантаж — це можливість швидко перевезти свій вантаж з точки А в точку Б завдяки попутному маршруту. Тобто, якщо треба відправити вантаж і ви не хочете замовляти окрему машину, можете погодитися докласти свій товар в транспорт, який прямує в тому самому напрямку, куди треба доставити своє перевезення.

Як правило, вже замовлені маршрути часто збігаються з маршрутами відправника. Тому на цьому виграють одразу 2: замовник, який знов ж таки — може гарно заощадити та швидко відправити. І перевізник, який не змінюючи маршруту, заробляє більше за наповнення вантажного відсіку.

Чому це безпечно? Оскільки і основний товар, і довантаж надійно фіксується, правильно оформлюється і доставляється у потрібну точку.

Що таке пулінг?

Якщо не знати особливостей, то можна сплутати пулінг та збірну доставку. Але між цими термінами є деякі розбіги, які треба знати, щоб доставляти товар з максимальною для себе вигодою.

  1. Як і в збірній доставці, спочатку товар потрапляє на склад консолідації і вже звідти відправляється до вантажоперевізника. Це дозволяє знизити витрати, оскільки товар не потрапляє у проміжні пункти, як у випадку зі збірною доставкою.
  2. Інші тарифи. Деякі платформи, які спеціалізуються суто на пулінгу, дають можливість клієнтам відслідковувати, скільки відправників бере участь у перевезенні. І коли автівка заповнена товарами різних замовників, то компанії надають їм пулінг тариф, який набагато нижче збірної доставки.

Головне, що важливо розуміти при замовленні цієї послуги, що ви не зможете призначити термін відправлення. Його компанія визначає самостійно, коли транспорт буде 100% завантаженим.

Всіма 3-ма послугами можуть користуватися і наші клієнти. Більш того, менеджери проконсультують вас і запропонують обрати найбільш вигідний спосіб перевезення, а питання оформлення документації візьмуть на себе. Якщо вас зацікавила одна з послуг — натисніть кнопку зворотного зв'язку і наші спеціалісти зв'яжуться з вами.

Корисні статті в нашому Блозі

Замовляйте товари з Китаю, які будуть купувати у 2023 році, а не просто "будуть"
Замовляйте товари з Китаю, які будуть купувати у 2023 році, а не просто "будуть" Читати статтю
Icon
Що таке фрахт та як він впливає на ціну морських перевезень з Китаю
Що таке фрахт та як він впливає на ціну морських перевезень з Китаю Читати статтю
Icon
Як перевірити надійність китайського постачальника
Як перевірити надійність китайського постачальника Читати статтю
Icon