DiFFreight Блог Доставка з Китаю в США, що потрібно знати

Доставка з Китаю в США, що потрібно знати

Доставка з Китаю в США, що потрібно знати

Ми не раз розповідали, на що треба звернути увагу, коли замовляєш товари з Китаю в Україну чи навпаки. Але давайте змінено напрямок. Підготували 5 важливих порад для українців, які наразі знаходяться в США та хочуть розпочати там свій товарний чи будь-який інший бізнес, який полягає у співпраці з Китаєм.

1. Оберіть надійного транспортного постачальника

Очевидно, але факт. Звичайно, компанія має здійснювати доставку не тільки у США, але й по всьому світу і мати достатню кількість кейсів та досвіду роботи у цьому напрямку. Знайти надійних логістів допоможуть: відгуки, інформація про компанію, перевірка ліцензій та дозволів на міжнародну торгівлю чи перевезення товарів.

2. Врахуйте оптимальний спосіб доставки для себе.

Доставляти з Китаю в США можна 2-ма способами: повітря та морем. Важливо, що вибирати спосіб доставки потрібно від ваги, об'єму товарів, термінів та закладеного бюджету. Найдорожче та найшвидше, як і всюди, буде літак. Дешевше обійдеться морська доставка, але чекати треба 40+ днів.

3. Митниця.

Тут без митного брокера не обійтися, оскільки при доставці товарів з Китаю до США діє багато митних правил та списуються немалі суми податків. Саме митний брокер допоможе розібратися з інвойсом, вимогами, правилами і правильно оформити митні документи. Також, якщо ви доставляєте товар з Китаю в США, то на нього діють мито та інші збори.

4. Упакування.

Дуже важливо впевнитися, що ваш товар в Китаї упакують якісно та безпечно для його довгої мандрівки. Якщо фізично ви не в Китаї, то краще найміть перевезення під ключ. В цю послугу входить не тільки пошук та оформлення всієї документації на товар, але й контроль упакування, гарантії і своєчасна доставка вантажу з Китаю в США.

5. Ці документи мають бути у наявності:

експортна ліцензія, рахунок-фактура, товарна накладна, сертифікат походження, вексель, страховий сертифікат, замовлення на купівлю чи акредитив, митна облігація, документи для в'їзду на митницю. Згадуючи пункт 3 — без митного брокера вам не обійтися. Бо одна з найпоширеніших проблем — це китайська експортна ліцензія. Достатньо часто невеликі постачальники відмовляються її надавати, щоб уникнути додаткових витрати. І цю проблему може вирішити брокер.

Загалом — не витрачайте час на вирішення цих питань.

Всі задачі ми візьмемо на себе. Зв'яжіться з нами, якщо плануєте доставити товари чи вантаж з Китаю у США і ми все організуємо навіть у стислі терміни.

Корисні статті в нашому Блозі

Як отримати Amazon Prime і навіщо це треба?
Як отримати Amazon Prime і навіщо це треба? Читати статтю
Icon
Блог закупника DiFFreight: ТОП товарів для викупу в Китаї
Блог закупника DiFFreight: ТОП товарів для викупу в Китаї Читати статтю
Icon
На яких китайських маркетплейсах найкраще шукати товар
На яких китайських маркетплейсах найкраще шукати товар Читати статтю
Icon