Difreight Новини Який шлях проходить ваш вантаж з Китаю?

Який шлях проходить ваш вантаж з Китаю?

Який шлях проходить ваш вантаж з Китаю?

35 днів, 861 година, 51.420 хвилин — саме стільки триває найдовше кіно в історії під назвою "Логістика". В ньому ви не передбачувано гострих сюжетів, відомих голлівудських акторів та комедійних витівок. Він — це мандрівка звичайного товару з Китаю, а саме — електронного крокоміра від магазину, де продається. До заводу, на якому його виробили. Так-так, ми нічого не переплутали. Маршрут у зворотну сторону.

В ЧОМУ СЕНС ФІЛЬМУ?

Показати людям, скільки етапів, процесів, годин перевезення і виготовлення переживає 1 річ, на яку кожен споживач так очікує. Головна ідея режисерів полягала в тому, щоб підняти тему цінності будь-якого виробу. А також нагадати, скільки людей вкладалися в те, щоб товар доїхав до вас цілий і неушкоджений, скільки заводів, робочої сили, транспорту було залучено і наскільки це важливий та важкий труд — виробити, анонсувати, доставити, продати.

ЯК ЗНІМАВСЯ ФІЛЬМ?

Ніякого екшену та 3D. Кадри фільму — це безперервний процес логістики у реальному часі. І все, що ви побачите — це як змінюються транспортні засоби та змінюється маршрут. Наприклад, крокомір подолає шлях від магазину у Стокгольмі, в середню Швецію. А далі відправиться на потязі у порт Гетеборга. Після у контейнері Elly Maersk 4 тижні буде плисти до порту Шеньчжень і потрапить до виробника на рідний завод.

ЩО ЦІКАВОГО ВІДБУЛОСЯ ПІД ЧАС ЗЙОМКИ?

Фільм був знятий у 2011 році. І оскільки маршрут крокоміра проходив через країни Північної Африки, а на той час там проходила Арабська весна (хвиля протестів), то режисери змогли показати ще один незаперечний факт — небезпека. І для товару, і для людей, які його доставляють. А також збільшення терміну доставки через різні обставини і труднощі країн через які транспортується товар.

ХТО ДИВИВСЯ ТА ДЕ ПОКАЗУВАЛИ ЦЕЙ ФІЛЬМ?

Фільм логістика представили на різних кінофестивалях у Китаї, Швеції, Німеччині у 2012 році. Але світова прем'єра відбулася у 2014 році в місті Шеньчжень — рідному місті головного героя. Показ транслювався в інтернеті, але також його можна було побачити в бібліотеках, університетах, виставках. Більш того, фільм має трейлер на 1 годину 20 хвилин і аж 500.000 переглядів у YouTube.

ЧИ МОЖНА ПОДИВИТИСЯ ЗАРАЗ?

Так, перегляд фільму доступний на платформі Vimeo і коштує 15$.

ЧИ ВАРТО ДИВИТИСЯ ПОВНУ ВЕРСІЮ ФІЛЬМУ?

Ні, не варто, якщо у вас мало часу і вам не хочеться споглядати за красою природи, дорогою, морем та залізницею. А що варто зробити — це зрозуміти, що у виготовлення і доставки товару вкладається понад 800 годин безперервної роботи в той час, коли ви можете просто спуститися за ним на сусідню вулицю.

Більше цікавого у нас в блозі.

Корисні статті в нашому Блозі

Особливості перевезення збірних вантажів з України до Великобританії
Особливості перевезення збірних вантажів з України до Великобританії Читати статтю
Icon
Який шлях проходить ваш вантаж з Китаю?
Який шлях проходить ваш вантаж з Китаю? Читати статтю
Icon
Як адаптувати товари з Китаю на українському ринку
Як адаптувати товари з Китаю на українському ринку Читати статтю
Icon