Difreight Блог 4 ризиковані ситуації при імпорті товарів з Китаю

4 ризиковані ситуації при імпорті товарів з Китаю

4 ризиковані ситуації при імпорті товарів з Китаю

З одного боку, Китай є найбільшим у світі експортером товарів. З іншого —  неодноразово контрагенти-новачки потрапляли у складні ситуації при замовленні товарів з Китаю в Україну та втрачали гроші. Тому перш ніж зануритися у світ міжнародних торгівельних операцій, пропонуємо розібрати потенційні ризики співпраці з Піднебесною.

Ризик 1. Шахрайство

При імпорті товарів з Китаю в Україну існує ризик потрапити на шахраїв, які надають фальшиву інформацію щодо якості товару, цін або умов оплати. Шахраї майстерно використовують схеми з платежами. Наприклад, вони можуть повідомити про начебто зміну банківського рахунку і запропонувати перерахувати гроші безпосередньо на рахунок їхньої компанії. 

Щоб не зазнати поразки в роботі з Піднебесною, перевіряйте виробників та укладайте угоду лише з надійними постачальниками. Уникайте безпосередніх банківських переказів та будьте особливо уважними при обробці оплати.

Ризик 2. Брак товара 

При замовленні оптом товарів з Китаю від неперевіреного контрагента, підприємець може отримати партію товарів низької якості або з браком. Бракований товар завжди буде відрізнятися від зразків продукції, які надсилали для першого ознайомлення. 

Хочете уникнути браку при замовленні на китайських сайтах? Тут допоможуть ретельний контроль процесу виробництва та укладання угоди з партнером, який гарантує якісний рівень усієї товарної партії. 

Щоб завчасно виявити відхилення у якості продукції, можна замовити послугу інспекції товару в Китаї. Це дає можливість перевірити вантаж, поки він знаходиться на китайському складі та виявити брак до того, як вантаж потрапить вам у руки. Більше про те, як перевірити надійність постачальника та якість товару, ми написали в цій статті

Брак товару  — типова проблема, якщо вести бізнес з Китаєм без попереднього дослідження ринку

Брак товару  — типова проблема, якщо вести бізнес з Китаєм без попереднього дослідження ринку  

Ризик 3. Затримки доставки товару

Логістика — складний, трудомісткий і багатоетапний процес. Терміни доставки з Китаю можуть відтягуватися через різні фактори, як то погодні умови, проблеми з транспортом, митні перешкоди.   

Тож якщо ж потрібна доставка товарів великого обсягу з нуля «під ключ», краще звертатися в спеціалізовану логістичну компанію. Команда кваліфікованих фахівців організує ефективну та вчасну доставку замовлення з Китаю та знизить ризик затримок. 

Щоб знизити ризики затримок доставки, співпрацюйте з перевіреними логістами

Щоб знизити ризики затримок доставки, співпрацюйте з перевіреними логістами

Ризик 4. Невирішені митні та правові питання

Проблеми на митниці можуть вплинути на процес та вартість імпорту. Наприклад, незнання правил перевезення сувенірів з дорогоцінних матеріалів виливається в космічну ціну доставки та зводить до нуля вигоду від бізнесу з Китаєм. 

Щоб не втрачати гроші та час, вивчайте митні тарифи, правила імпорту та експорту. Знайдіть надійного та кваліфікованого місцевого постачальника, який не приховує юридичні нюанси замовлення. Можливо, вам також знадобиться юрист для підготовки документів чи ведення переговорів.

Загальна стратегія для зменшення ризиків при імпорті з Китаю  — ретельне планування, використання довірених постачальників та перевірка якості товарів.  

Difreight —  експерти з імпорту. Допоможемо знайти надійних китайських постачальників та організуємо шляхи вигідної доставки товарів в Україну зі зниженими ризиками. Звертайтеся.

Корисні статті в нашому Блозі

Що таке послуга «пошук товару в Китаї» від компанії DiFreight?
Що таке послуга «пошук товару в Китаї» від компанії DiFreight? Читати статтю
Icon
Скільки потрібно грошей для старту бізнесу з Китаєм?
Скільки потрібно грошей для старту бізнесу з Китаєм? Читати статтю
Icon
Що таке іспит митного брокера в США
Що таке іспит митного брокера в США Читати статтю
Icon