Difreight Блог Демередж, детеншен, сторедж: як уникнути штрафів при морських перевезеннях

Демередж, детеншен, сторедж: як уникнути штрафів при морських перевезеннях

Демередж, детеншен, сторедж: як уникнути штрафів при морських перевезеннях

Затримки вантажу при морських перевезеннях вимагають додаткових зусиль для розв'язання цих питань, але і часто ведуть до непередбачених фінансових втрат. Серед них — платежі за простій та затримку контейнерів, що надто довго знаходяться у порту призначення або не були повернені на склад вчасно. Сьогодні ми докладно розберемося, що таке демередж, детеншен та сторедж, яка між ними різниця.

Що таке демередж та детеншен та чому вони нараховуються

Після прибуття судна судноплавні компанії надають імпортерам певний час для сплати всіх зборів, завершення митного оформлення та отримання товарів. Протягом цього періоду контейнер може залишатися в порту безкоштовно. Однак через різні фактори імпортерам може знадобитися більше часу для виконання необхідних формальностей.

Демередж (англійською «demurrage») — це збір, що стягується за перевищення дозволеного часу зберігання контейнера на вантажному терміналі. Кожен термінал має власний безоплатний період (від декількох днів до двох тижнів). Контейнер затримався довше вказаного терміну — на перевізника накладається штраф за кожний день простою. Сума демереджа контейнера визначається індивідуально.

Детеншен (англійською «detention») — це фінансове стягнення, що нараховується за несвоєчасне повернення порожнього контейнера після того, як його вивезли з термінала. Існує встановлений термін, щоб повернути контейнер після доставки вантажу. Якщо перевізник не вкладається в цей термін, йому також нараховується штраф за кожен день затримки.

Кожен термінал або власник контейнера індивідуально розробляє умови детеншена та розмір збору. Важливо зазначити, що за використання спеціалізованих контейнерів (наприклад, обладнаних системами контролю температури) штраф може бути значним.

Коли нараховуються демередж та детеншен при імпорті та при експорті difreight

Коли нараховуються демередж та детеншен при імпорті та при експорті

Що таке сторедж

Сторедж (англійською «storage») — оплата за зберігання контейнера на спеціалізованому складі або в терміналі після того, як закінчився встановлений термін демереджу. Сума оплати може варіюватися в залежності від умов конкретного порту чи складу.

Зберігання контейнерів в порту difreight

Зберігання контейнерів в порту

Розуміння понять демереджу, детеншену та стореджу допоможе оптимізувати витрати та ефективно планувати логістику.

Як уникнути штрафів та додаткових зборів?

Уникнення демереджу та детеншену вимагає педантичного планування та координації. Ось кілька кроків, які необхідно зробити для уникнення цих штрафів:

  • Чітке планування. Потрібно спланувати весь процес контейнерних перевезень заздалегідь і додати кілька днів про запас, прогнозуючи можливі затримки.
  • Підготовка документації. Потрібно підготувати всю необхідну документацію заздалегідь, переконатися, що немає помилок, а інформація, вказана в документах, — відповідає дійсності.
  • Точна координація. Важливо узгодити дату та час прибуття вантажу з усіма зацікавленими сторонами.
  • Організація вивантаження. Використання технологій для трекінгу вантажу своєчасно попереджує про статус вантажу. Це дозволяє підготувати команду для вивантаження, щоб зменшити час простою контейнерів.

Врахування всіх цих аспектів допоможе створити ефективний план для уникнення штрафних санкцій. Спеціалісти компанії DiFreight допоможуть вам з міжнародним перевезенням вантажів, завчасно підготують документацію та оптимізують маршрут так, щоб зменшити ризики затримки вантажу та появи додаткових нарахувань.

Корисні статті в нашому Блозі

Сертифікат EUR 1: відкриття нових ринків для українського бізнесу
Сертифікат EUR 1: відкриття нових ринків для українського бізнесу Читати статтю
Icon
Що таке фрахт та як він впливає на ціну морських перевезень з Китаю
Що таке фрахт та як він впливає на ціну морських перевезень з Китаю Читати статтю
Icon
ТОП 5 дивних товарів для викупу, які куплять
ТОП 5 дивних товарів для викупу, які куплять Читати статтю
Icon