Difreight Блог Що ви повинні знати про EXW при доставці вантажів з Китаю

Що ви повинні знати про EXW при доставці вантажів з Китаю

Що ви повинні знати про EXW при доставці вантажів з Китаю

Під час оптових закупівель з Китаю виникає безліч питань, пов'язаних із перевезенням, страхуванням, митним оформленням та розподілом ризиків і витрат між продавцем і покупцем. Для того, щоб спростити ці процеси, існують правила Інкотермс (International Commercial Terms), що визначають умови постачання товарів та обов'язки сторін за договором купівлі-продажу. У цій статті розповідаємо, що таке поставки на умовах EXW.

Що таке EXW

Згідно з Інкотермс, EXW (ExWorks, «Франко завод») — торговий термін, який означає, що продавець повинен надати доступ покупцеві до товару на своєму заводі, складі чи офісі. Покупець сам забирає товар та організовує транспортування до місця призначення. Простіше кажучи, «самовивіз».

Обов'язки продавця:

  • повідомити покупця про можливість поставки;
  • надати товар та комерційний рахунок-фактуру;
  • перевірити та передати товар у вказаному місці в узгоджену дату;
  • забезпечити належне пакування та маркування товару;
  • можлива допомога в оформленні експортної документації.

Продавець не несе відповідальності за подальшу доставку товару до місця призначення або будь-які формальності щодо експорту.

Покупець відповідальний за товар вже під час завантаження в транспортний засіб на складі продавця - DiFreight

Покупець відповідальний за товар вже під час завантаження в транспортний засіб на складі продавця

Обов'язки покупця:

  • сплатити ціну товару;
  • забрати вантаж у продавця;
  • організувати та оплатити транспортування;
  • оплатити завантаження та розвантаження;
  • оформити документацію по імпорту/експорту;
  • сплатити всі мита, податки, страхування.

Умови поставки EXW покладають на продавця мінімальні обов'язки, в той час, як на покупця покладаються зобов'язання щодо доставки вантажу з Китаю, а також всі витрати й ризики, пов'язані з транспортуванням, страхуванням і митним оформленням.

Переваги та ризики EXW для бізнесу

Переваги продавця від EXW очевидні: відсутність ризиків, відповідальності та додаткових витрат, пов'язаних з доставкою. А що ж отримує покупець?

Ефективний контроль.

При EXW покупець повністю контролює всі етапи доставки вантажу, включаючи вибір транспортного засобу, перевізника та маршруту доставки. Це дозволяє оптимізувати логістику та приймати ефективні рішення.

Гнучкість.

Умови поставки Інкотермс EXW дозволяють вам, як покупцю, обирати, з якими логістичними компаніями співпрацювати для досягнення оптимальних результатів.

Контроль над витратами.

Ви контролюєте всі витрати, самостійно укладаєте угоди з логістичними посередниками та перевізниками. Так ви отримуєте більш прозорі ціни та чітко розумієте, скільки коштує той чи інший етап транспортування.

Умови EXW передбачають більшу відповідальність одержувача, тому важливо, щоб підприємці або посередники мали досвід у доставці та імпорті - DiFreight

Умови EXW передбачають більшу відповідальність одержувача, тому важливо, щоб підприємці або посередники мали досвід у доставці та імпорті

Крім усіх переваг, поставка на умовах EXW відповідно до Інкотермс вимагає значної відповідальності від покупця. Саме покупець несе ризики, пов'язані з транспортуванням товару, такі як втрата, пошкодження або затримка перевезення. Крім того, покупець самостійно відповідає за оформлення необхідних документів для експорту та імпорту товару, що вимагає додаткових зусиль та втрат часу.

Для полегшення процесу перевезення вантажів з Китаю, компанія DiFreight пропонує свої послуги як надійний логістичний посередник. Наша команда фахівців дбає про безперебійну доставку товару на умовах EXW з Китаю та бере на себе всі ваші клопоти по організації перевезень. Ми заберемо товар на складі продавця, підберемо оптимальний спосіб транспортування, оформимо всю необхідну документацію та доставимо вантаж до пункту призначення.

Корисні статті в нашому Блозі

Інкотермс для поставки товарів з Китаю: все, що ви повинні знати про FOB
Інкотермс для поставки товарів з Китаю: все, що ви повинні знати про FOB Читати статтю
Icon
Скільки потрібно грошей для старту бізнесу з Китаєм?
Скільки потрібно грошей для старту бізнесу з Китаєм? Читати статтю
Icon
Групи товарів для продажу на Amazon
Групи товарів для продажу на Amazon Читати статтю
Icon