Difreight Новини Головні вигоди митного безвізу для українських підприємців

Головні вигоди митного безвізу для українських підприємців

Головні вигоди митного безвізу для українських підприємців

Закон про митний безвіз, який ухвалили 7 липня 2022 року, є справжньою знахідкою для тих, хто хоче отримувати свій товар з закордону якомога швидше. А також заощадити і зменшити суму адміністративних вкладень під час оформлення перевезення.

Але, які ще переваги ховаються за цим документом і чому руки українських підприємців для побудови бізнесу у Європі стали геть розв'язані? Розповідаємо у статті.

Про закон митного безвізу людською мовою

Про закон митного безвізу людською мовою

Офіціоз та консерватизм залишимо для ЗМІ. Адже нам важливо, щоб ви зрозуміли усі переваги цієї можливості. А головне — почали нею користуватись для зміцнення економічного положення України та власного підвищення прибутку. Отже, до справи:

1. Митний безвіз, як спосіб полегшити доставку.

Доставка з України в Європу та навпаки завжди застрягла на кордонах через 100-ні деклараційних паперців та безліч перевірок товару. Але зараз ситуація кардинально змінилася. Адже правила українського та європейського митного контролю стали однакові. Тепер перевезення через кордон працює за наступною схемою: один транспортний засіб — одна декларація — одна гарантія. Наприклад, якщо ви імпортуєте товар з Португалії в Україну, то вам достатньо заповнити 1 декларацію в Лісабоні, щоб доставка безперешкодно доїхала до Києва.

2. Безпека товару.

Крім пришвидшення проходження вантажів через кордон, товар отримує додаткову безпеку на митниці. Бо митники вже матимуть інформацію про нього та зможуть створити умови для безпечної перевірки та контролю вантажу. Також, якщо раніше 70% товарів прибували чи відправлялися через порти, то наразі бистріше буде ввозити і вивозити вантажі машинами через західний (частіше за все — польський) кордон.

3. Оптимізація витрат та підсилення конкурентоспроможності.

Зможемо самостійно оформлювати декларації, а не платити за це Європі. Тим самим і оптимізуємо витрати. Це зробить наш бізнес більш стабільним та конкурентним на ринку Європи, адже тепер ми гратимемо в одну гру з розслабленими європейськими підприємствами.

4. Підсилимо і так сильний сервіс.

Бізнес зможе доставляти вантаж з України прямо на склад покупця. А це значить, що компанії перевізники позбавлять своїх клієнтів тяганини з оформленням документів, гарантій, декларацій. Найкмітливішим варто використовувати це як УТП, яке підсилить враження клієнтів про вас, як про серйозну організацію, яка сильно спростить життя замовників.

5. Довільність.

Не хочете працювати за новими умовами? Не треба. Закон про митний безвіз для бізнесу не є обов'язковим для всіх. Але зауважте, що ви будете платити перевізникам за роботу, яку б могли зробити самостійно.

Як закон вплине на людей, які не мають справ з Європою?

Як закон вплине на людей, які не мають справ з Європою?

Для людей, які є клієнтами бізнесу, ціна доставки має впасти. З цим впаде і загальна вартість товарів в магазинах та інтернет-магазинах. А також:

  • Всі почнуть отримувати вантаж швидше, бо пришвидшиться його перехід через кордон.
  • Запобігання гуманітарної кризи, бо вхід європейських товарів на наш ринок спростився.
  • Активізація внутрішнього ринку: нові робочі місця, підвищення якості продуктів.
  • Впаде рівень корупції, бо митники матимуть всю інформацію про товар зарання.
  • Наявність є-черги на кордоні. Проект, який планували запустити ще у 2020 році оживе зараз. Він дозволить вставати в електронну чергу на митниці і знов ж таки — пришвидшить в'їзд чи виїзд з держави.
  • Відмазки по типу "Затримують на кордоні" — не пройдуть, якщо на це справді немає підстав.

І, звичайно, ми станемо ще більше до омріяного крісла у парламенті ЄС.

Як ми пов'язані з цими оновленнями?

Вихід українського бізнесу на Європу для нас — це можливість допомогти українцям перевозити свій товар оперативно, доставляти його вчасно та без зайвих витрат і нервів. На головній сторінці сайту ви можете замовити послугу перевезення з Європи по безвізовій системі. Всю паперову тяганину ми візьмемо на себе. Це заощадить ваш час, який ви зможете інвестувати у налаштування бізнес-процесів.

Корисні статті в нашому Блозі

Зовнішньоекономічний контракт для перевезення вантажу
Зовнішньоекономічний контракт для перевезення вантажу Читати статтю
Icon
Як відправити посилки в Європу: кому це треба і що пропонуємо ми
Як відправити посилки в Європу: кому це треба і що пропонуємо ми Читати статтю
Icon
Головні вигоди митного безвізу для українських підприємців
Головні вигоди митного безвізу для українських підприємців Читати статтю
Icon