DiFFreight Новини Як цифровий юань впливає на міжнародні перевезення

Як цифровий юань впливає на міжнародні перевезення

Як цифровий юань впливає на міжнародні перевезення

У 2021 році Китай знов захотів виділитися серед всіх розвинених країн світу. І замість того, щоб користуватися звичайними біткоїнами, токенами та іншою електронною валютою — вирішив створити свою. Більш того, в тому ж році центральний банк Китаю постановив, що цифровий юань є державною валютою, яку можна використовувати, як доповнення до наявної готівки та електронних платежів.

Питання нової на той час валюти не обійшло і сферу міжнародних перевезень. Отже, ми вирішили дізнатися, як цифровий юань повпливав на зміну ринка логістики і знайшли багато цікавих переваг, як для східної країни, так і для нас.

Зменшилася залежність від міжнародних валют

Через постійне використання долара США при міжнародних розрахунках, китайські компанії частенько втрачали гроші через постійну зміну курсу. А їх власна цифрова валюта зменшила ці ризики. Більш того, наразі вона допомагає активно розвивати ринок Китаю. Адже всередині країни багато брендів стали розраховуватися юанем і підвищили стабільність і ціну своєї валюти.

Пришвидшення та покращення ефективності операцій

Історія повторюється — створення цифрового юаня добре впливає на внутрішній ринок держави. Так, наприклад, у країні спростились операції з оплатою та знизилась комісія за розрахунки. Тобто, гроші стали потрапляти до замовників чи виробників швидше, а це пришвидшило і обробку замовлень, і загалом всі логістичні процеси. Оскільки швидкість доставки товару напряму залежить від швидкості та зручності сплати.

Збільшення прибутку логістичних компаній

Оскільки витрати на операції з платежами були знижені, то разом з цим знизилася вартість доставки, але прибутковість логістичних компаній зросла, адже хто буде опускати і так низькі ціни на перевезення?

Як створення китайського цифрового юаня вплинула на Україну та громадян, які замовляють товари з Китаю?

Україна не користується і не планує користуватися цією валютою. Але українці, які працюють чи співпрацюють з Китаєм також отримали переваги, користуючись цифромив юанем. Наприклад, їм вдалося прискорити процеси міжнародних транзакцій. Чи стати партнерами, яким довіряють китайці. Бо використовуючи цифровий юань, українські підприємці знизили ризики для китайських та закордонних компаній і це позитивно вплинуло на логістику поставок товарів з Китаю в Україну.

Якщо вам цікаво розпочати співпрацю з Китаєм, масштабувати свій бізнес чи відкрити нову сферу діяльності у товарці та інших напрямках — ми допоможемо зробити це з максимальною вигодою для вас. Переходьте на головну сторінку сайта та зв'яжіться з нашими менеджерами за вказаними телефонами. Вони вас проконсультують і ми розпочнемо прибуткову співпрацю.

Корисні статті в нашому Блозі

День дітей у компанії DiFFreight
День дітей у компанії DiFFreight Читати статтю
Icon
Специфіка перевезення гуманітарної допомоги в Україну
Специфіка перевезення гуманітарної допомоги в Україну Читати статтю
Icon
Китайський Новий рік: перевезенням бути чи ні?
Китайський Новий рік: перевезенням бути чи ні? Читати статтю
Icon