Difreight Блог Самостійний викуп товару в Китаї, підводні камні

Самостійний викуп товару в Китаї, підводні камні

Самостійний викуп товару в Китаї, підводні камні

Самостійний викуп товарів у Китайських виробників та постачальників таїть масу нюансів та небезпек. Особливо критичними факторами є культурний та мовний бар'єри. Ви не зможете здійснювати угоди з вигодою для себе, якщо не знаєте китайської мови та тонкощів місцевого менталітету. Тонкостей та нюансів не порахувати. Для недосвідченого бізнесмена вони матимуть змогу стати початком фінансового краху.

Основними небезпеками досвідчені бізнесмени називають такі моменти:

  • Висока ймовірність зіткнутися з шахраями;
  • Часто самі постачальники ставляться до ведення справ з іноземцями недобросовісно через культурні особливості менталітету;
  • Складність проведення переговорів без знання китайської мови та небезпека повного провалу;
  • Ціни можуть бути завищені, попередні домовленості проігноровані;
  • «Сюрпризи» на митниці для «любого клієнта»;
  • Зрив термінів постачання під час торгівлі з Китаєм звичайна справа.

І це лише невелика частина проблем, з якою ви можете зіткнутися.

Увага! Вульгарні китайські шахраї.

Зіткнутися з аферистами можна у будь-якій країні світу. У сфері торгівлі, особливо міжнародної, крутяться солідні суми. Тому завжди знайдуться діячі, які захочуть заробити на вашій непередбачливості та наївності. Ви домовляєтеся, укладаєте контракт, виплачуєте аванс чи всю суму. А потім трапляється непередбачена подія. Постачальник перестає виходити з вами на зв'язок, а може зовсім зникнути. Зрештою кінці знайти неможливо. Завод чи склад, обладнання, сам товар можуть бути на якийсь час орендовані, люди просто найняті.

Постачальники несумлінно працюють, особливо з іноземцями

Це вже особливості менталітету та імперське минуле Китаю. Для його мешканців у давнину всі, хто не був громадянином Піднебесної, були варварами і рівними ним людьми ніколи не вважалися. Ніколи не женіться за дешевизною. Якщо вам пощастило знайти чесного постачальника і пов'язують вас довгі роки торговельних відносин, не змінюйте його на кота в мішку. Замість якісної продукції ви зможете одержати відвертий шлюб. Ще й із солідними затримками за термінами постачання.

Незнання китайської мови та культурних особливостей та менталітету

Перекладач може вас просто обдурити, як і постачальник. У договорі китайською буде одна сума, в перекладеному російською, значно менше. Так виникає додаткова комісія, яку шахрай спокійнісінько покладе у власну кишеню. Правди ви не досягнете ніколи.

Ціна поставки може бути вищою за договірні

Таке зустрічається часто-густо. Договірна вартість казково низька, але не поспішайте радіти і погоджуватися на все. Не поспішайте сплачувати суму за договором. Ви можете почути, що це був аванс. Якщо не доплатите певну суму, залишитеся без товару, і без грошей.

«Сюрпризи» на митниці для «любого клієнта»

"Передачі для улюбленого клієнта" справа звичайна. Східні традиції дуже відрізняються від західних. Їх важливо враховувати. Інакше можна одержати круті проблеми вже на митниці. З основним товаром, прописаним у договорі поставки, можуть виявитися зайці. Чайний сервіз, 1-2 кілограми китайського чаю, іграшки, дитячий одяг та багато іншого. Слідкуйте за тим, що везете, щоб уникнути накладок, витрат нервів та незапланованих фінансових втрат через незадекларований товар.

Нерідкі зриви термінів постачання

Китайцям дуже легко щось пообіцяти, іноді їм реально складно сказати, ні, це стосується термінів поставки. Не поодинокі випадки, коли Китайські постачальники переносять дату готовності вантажу на більш ніж 10 день, а потім, коли ми починаємо розбиратися, виявляється, що партію клієнта відвантажили іншому клієнтові.

Чому співпрацювати з компанією DiFreight безпечно та вигідно?

У компанії DiFreight працюють фахівці з ідеальним знанням китайської мови та культури країни.

Ми можемо проконтролювати продавця, перевірити документи, підібрати постачальника з найвищим рейтингом, багатими продажами та хорошими відгуками. Наша компанія має можливість проконтролювати товар, який підготують для вас, тому зробити викуп у Китаї буде набагато надійнішим, швидшим і вигіднішим.

Взявши на себе зобов'язання щодо викупу, ми відповідаємо за вантаж та кількість товару.

Що потрібне для викупу?

  1. Посилання товару.
  2. Необхідна кількість, комплектація, додаткові уточнення (особливості, оцінка якості).
  3. Оплата.

Саме час довіритись професіоналам! Виберіть зручний спосіб зв'язку, і наші фахівці допоможуть вам викупити товар швидко та безпечно.

Корисні статті в нашому Блозі

Як зекономити 13% на ефективній логістиці
Як зекономити 13% на ефективній логістиці Читати статтю
Icon
Як отримати Amazon Prime і навіщо це треба?
Як отримати Amazon Prime і навіщо це треба? Читати статтю
Icon
Основи продажу та доставки товарів з України в США та Європу: що таке FBM?
Основи продажу та доставки товарів з України в США та Європу: що таке FBM? Читати статтю
Icon