Difreight Блог Логістика по Китаю: чому товари затримуються при викупі

Логістика по Китаю: чому товари затримуються при викупі

Логістика по Китаю: чому товари затримуються при викупі

Логістика в міжнародній торгівлі відіграє вирішальну роль, особливо коли ми маємо справу з такою великою країною, як Китай. Китайська логістична система має свої особливості та виклики. Сьогодні я вам розповім, чому ваші товари з Китаю затримуються при викупі, а головне — як ці затримки мінімізувати.

Експрес-зонування в Китаї

Експрес-зонування — поділ провінцій і муніципалітетів Китаю відповідно до географічного розташування та зручності транспорту. Ця концепція дозволяє оптимізувати логістичну мережу країни та забезпечити швидку та ефективну доставку товарів.

Зона Міста Орієнтовний час доставки
1 Цзянсу, Чжецзян, Шанхай, Фуцзянь, Гуандун, Пекін, Тяньцзінь, Хебей 1-2 дні
2 Шаньдун, Цзянсі, Аньхой, Хубей, Хунань, Шаньсі, Хенань, Шеньсі, Ляонін, Цзілінь, Хейлунцзян, Чунцин, Сичуань 2-3 дні
3 Нінся, Ганьсу, Цінхай, Гуйчжоу, Гуансі, Юньнань, Внутрішня Монголія, Сіньцзян, Тибет, Хайнань 3-5 днів

Зона 1 є найшвидшою та найбільш доступною для логістичних операцій, зони 2 та 3 мають складнішу розв'язку, тому доставка тут займає більше часу та вартує дорожче.

При замовленні товару оптом з Китаю звертайте увагу, з якого міста та зони буде доставка, щоб планувати свою логістику та уникати непотрібних затримок при викупі товарів.

Види логістичних послуг на території Китаю

Швидкість транспортування залежить також від виду доставки та додаткових послуг, які ви замовили. Розповідаю, на що можна розраховувати в Китаї.

Доставка від дверей до дверей

Згідно з інструкціями клієнта компанія-перевізник забирає у вас товар та швидко доставляє одержувачу.

Самовивіз

Згідно із замовленням відправника товар забирають у визначеному місці та доставляють до вказаного пункту призначення. Це зручно, якщо ви хочете перевірити товар перед відправкою або забрати його безпосередньо у виробника. Однак якщо вантаж великий або далеко розташований, самовивіз може спричинити додаткові витрати та затримку доставки.

ZTO експрес-доставка

Доставка по Китаю від компанії Zhongtong, яку використовують для перевезення свіжих фруктів, харчових продуктів та інших товарів з високими вимогами до термінів та безпеки. Завдяки системі нагадувань під час отримання, передачі та доставки, товар потрапляє на найближчий рейс у першу чергу.

Компанія експрес-доставки має власну мережу пунктів прийому та видачі посилок, логістичних центрів у всіх великих містах Китаю. DiFreight

Компанія експрес-доставки має власну мережу пунктів прийому та видачі посилок, логістичних центрів у всіх великих містах Китаю.

Оплата від імені відправника

Послуга, при якій одержувач оплачує товар через логістичну компанію при отриманні. Логістична компанія, своєю чергою, повертає оплату відправнику в обумовлений час.

Доставка габаритних вантажів з Китаю

Доставка вантажівкою від виробника до логістичного складу. Більшість складів у Китаї знаходяться у промзонах, куди в'їзд платний. Тому доставка габаритних вантажів несе додаткові витрати для клієнта.

Переупакування на складі

Має на увазі переупакування вантажу в надійніші та компактніші упаковки, або компонування декількох товарів у одну партію для подальшої доставки вантажів з Китаю в Україну. Перепакування дозволяє зекономити на перевезенні, але при цьому спричиняє затримку термінів транспортування.

Для мінімізації ризику затримок рекомендую чітко комунікувати з логістичною компанією та враховувати можливі фактори, що впливають на доставку.

Якщо ж ви хочете, щоб все працювало, як годинник — звертайтеся до наших менеджерів. Ми знаємо всі лазівки та тонкощі логістики Китаю, тому з легкістю організуємо під ключ вашу доставку з Китаю в Україну.

Корисні статті в нашому Блозі

4 ризиковані ситуації при імпорті товарів з Китаю
4 ризиковані ситуації при імпорті товарів з Китаю Читати статтю
Icon
Як митний брокер DiFreight допоможе вам з митним оформленням вантажів
Як митний брокер DiFreight допоможе вам з митним оформленням вантажів Читати статтю
Icon
Яку роботу виконує логіст в транспортній компанії
Яку роботу виконує логіст в транспортній компанії Читати статтю
Icon