Difreight Блог 3 фінансових помилки при веденні бізнесу з Китаєм

3 фінансових помилки при веденні бізнесу з Китаєм, яких слід уникати

3 фінансових помилки при веденні бізнесу з Китаєм, яких слід уникати

Співпраця з Китаєм відкриває величезні можливості для підприємців. Завдяки широкому спектру виробничих потужностей та конкурентоспроможним цінам, Китай став ключовим гравцем у міжнародній торгівлі. Але під час ведення бізнесу з Китаєм потрібно знати всі тонкощі, щоб не припуститися помилок, які потягнуть за собою додаткові фінансові витрати. Сьогодні ми розглянемо найпоширеніші помилки, які роблять підприємці під час співпраці з Китаєм.

1. Вибір ненадійного постачальника

Співпраця з не дуже відповідальним постачальником може призвести до цілої низки негативних наслідків:

  • низька якість товарів може не тільки зіпсувати репутацію вашої компанії, але й спричинити додаткові витрати на повернення та заміну продукції;
  • ненадійні постачальники часто не дотримуються термінів поставки, що може призвести до збоїв у вашому ланцюжку постачань;
  • недотримання домовлених стандартів і норм може втягнути ваш бізнес у юридичні спори.

Як уникнути цієї помилки?

Перед замовленням з Китаю у певного постачальника важливо проаналізувати його репутацію, історію та відгуки від інших клієнтів. Також потрібно переконатися, що він має всі необхідні сертифікати та ліцензії для виробництва та експорту продукції. Замовлення та аналіз зразків продукції перед великою покупкою допоможе вам оцінити якість та уникнути розчарувань у майбутньому.

Спеціалісти DiFreight переглядають документи та ліцензії постачальника, перевіряють, чи не шахрайський його сайт

Спеціалісти DiFreight переглядають документи та ліцензії постачальника, перевіряють, чи не шахрайський його сайт

2. Відмова від інспекції вантажу

Ігнорування необхідності інспекції вантажу перед його відправленням з Китаю може призвести до серйозних фінансових та репутаційних втрат:

  • без належної перевірки ви ризикуєте отримати не зовсім ті товари, які замовляли, або ж вони можуть бути пошкоджені та з дефектами;
  • через виявлення проблем вже після доставки вантажу вам доведеться витратити багато часу та коштів на його повернення або заміну;
  • товар з Китаю може не відповідати умовам контракту, що стане причиною юридичних суперечок.

Інспекція товару дозволяє вам переконатися, що ви отримаєте дійсно якісний товар ще до його відправлення. Якщо ви не можете особисто перевірити товар, зверніться до професіоналів. Компанія DiFreihgt проводить перевірку товару перед відправленням на своєму складі в Китаї, що дозволяє вам бути впевненими у відповідності продукції зазначеним стандартам якості та умовам контракту.

Під час інспекції ми перевіряємо якість товару: звіряємо його розміри, колір, функціонал

Під час інспекції ми перевіряємо якість товару: звіряємо його розміри, колір, функціонал

3. Недостатнє розуміння витрат на логістику та доставку

Однією з найбільш поширених помилок є неправильний вибір перевізника або логістичної компанії. Наприклад, вибір дорогого перевізника може призвести до значних збитків. Надто дешеві варіанти теж пов'язані з ризиком, як наслідок ви можете отримати затримки у доставці або навіть пошкодження товару під час перевезення вантажу.

Важливо знайти баланс між ціною і якістю логістичних послуг, щоб забезпечити надійну та ефективну доставку товарів з Китаю. Ретельний аналіз потенційних перевізників і логістичних компаній, їх репутації та досвіду, допоможе забезпечити успішну доставку вашого товару.

Уникнення цих поширених помилок може значно вплинути на успіх вашого бізнесу з Китаєм. Пам'ятайте, що деталізація процесів, ретельне планування та обережний вибір партнерів є ключовими для ефективної та прибуткової співпраці.

Компанія DiFreight пропонує вам свою допомогу та експертизу у вирішенні всіх цих завдань для надійного та ефективного ведення бізнесу з Китаєм. Ми пропонуємо якісні логістичні рішення, перевірку продукції, організацію доставки з Китаю та підтримку на кожному етапі вашої торгової діяльності.

Корисні статті в нашому Блозі

Топ 5 способів безпечно переказати гроші до Китаю
Топ 5 способів безпечно переказати гроші до Китаю Читати статтю
Icon
Готуй сани влітку: які зимові товари час закуповувати вже зараз?
Готуй сани влітку: які зимові товари час закуповувати вже зараз? Читати статтю
Icon