Difreight Блог Топ 5 способів безпечно переказати гроші до Китаю

Топ 5 способів безпечно переказати гроші до Китаю

Топ 5 способів безпечно переказати гроші до Китаю

При оплаті товару з Китаю важливо обрати безпечне рішення для переказу коштів. Ринок пропонує декілька платіжних інструментів, кожен з яких має свої унікальні характеристики та умови використання. Сьогодні ми ближче розглянемо кілька платіжних систем, яким довіряють бізнеси з усього світу.

Платіжні системи для українців

При переказі грошей в Китай з України необхідно врахувати декілька важливих чинників:

  • надійність платіжної системи, адже ваші кошти повинні бути захищені на кожному етапі транзакції;
  • комісії за перекази та обробку суми — порівняння тарифів допоможе зекономити значні суми, особливо при регулярних переказах;
  • ліміти на перекази — переконайтеся, що обрана система дозволяє переказувати необхідні вам суми без непотрібних обмежень;
  • переваги та недоліки, адже кожна система має свої унікальні особливості, які можуть бути вирішальними для вашого конкретного випадку.

Нижче представлено докладний огляд платіжних систем, які заслуговують на вашу увагу при організації міжнародних платежів.

Спосіб 1. Wise

Wise — одна з найбільш відомих платформ для міжнародних грошових переказів. Їй довіряє понад 16 мільйонів людей. Строгий нагляд з боку Управління фінансового контролю Великобританії (FCA) забезпечує високий рівень довіри та безпеки серед її користувачів.

Ліміт на переказ — 50 000 CNY або 7000 USD, а максимальна сума комісії — 90 USD. При цьому швидкість надходження коливається від кількох годин до трьох робочих днів. 

Переваги системи: 

  • швидка та надійна; 
  • підтримує багато валют; 
  • можливий переказ між картами. 

Недолік — складна верифікація документів.  

Здійснювати оплату можна прямо у мобільному застосунку

Здійснювати оплату можна прямо у мобільному застосунку

Спосіб 2. Union Pay 

Система Union Pay — надійний і зручний спосіб переказу коштів як в межах Китаю, так і далеко за його межами. Сервіс охоплює понад 180 країн. 

Union Pay встановлює денний ліміт на перекази в розмірі 2000 USD, з місячною максимальною сумою до 50 000 USD, що робить систему ідеальною для як періодичних, так і значних фінансових операцій. Комісія за переказ складається з 0.7% за банківські послуги та додаткових 0.1% за сервісні збори, не враховуючи потенційні додаткові витрати. 

Компанія особливо дбає про те, аби Swift перекази здійснювалися в рамках одного робочого дня. 

Переваги: надійність та наявність програми лояльності для користувачів.

Недолік: висока комісія на обмін валют.

UnionPay  — найбільша платіжна система Китаю

UnionPay  — найбільша платіжна система Китаю

Спосіб 3. Paysend 

Ця платіжна система входить в тисячу найбільш швидко зростаючих компаній 2023 року. Її діяльність регулюється FCA, що гарантує надійність та безпеку. 

Paysend ставить перед користувачами прості, але важливі умови: для неверифікованих акаунтів доступно не більше трьох платежів на загальну суму до 500 USD протягом тримісячного періоду. Після проходження верифікації, користувачі отримують можливість здійснювати до 100 транзакцій на суму до 15 000 USD за аналогічний період. Така гнучкість дозволяє адаптуватися до потреб різних категорій клієнтів.

Незалежно від суми, комісія сягає 1.99 USD за кожен переказ. Транзакції обробляються від кількох годин до трьох робочих днів. 

Перевагою є можливість здійснення миттєвих переказів.

Недолік: складна верифікація. 

Paysend дозволяє надсилати гроші онлайн до будь-якого банку в Китаї

Paysend дозволяє надсилати гроші онлайн до будь-якого банку в Китаї

Спосіб 4. Western Union

Ця система працює у більш ніж 200 країнах світу та має високий рівень довіри. Клієнти, які не пройшли верифікацію, можуть відправляти до 3000 USD, в той час, як для верифікованих користувачів ліміт зростає до 50 000 USD. Особливу увагу необхідно звернути на комісію. Для міжнародних транзакцій вона коливається від 35 до 50 USD, але можуть бути додаткові витрати. 

Переваги: має багато фізичних відділень в Україні.   

Недоліки: чотири типи комісій.

Спосіб 5. Переказ коштів на рахунок китайського банку

Переказ коштів на рахунок у китайському банку — відмінний варіант для тих, хто цінує стабільність та безпеку своїх фінансових операцій. Банки регулюються державою, що в деяких випадках є додатковою гарантією безпеки, особливо при переказі на рахунок іншої фізичної особи. 

Лімітні та часові умови переказів необхідно уточнювати на сайті кожного конкретного банку, адже вони різняться між собою.

Переваги: регулюється більшою кількістю інструментів, ніж платіжні системи.

Недолік: для деяких переказів необхідно надавати податкові документи. 

Аби оплатити покупки з Китаю, ви можете скористатися нашою послугою «Оплата другом», яка економить багато часу на розв'язанні питань логістики та пошуку платіжних систем. Ліміт на оплату може перевищувати 25 тисяч юанів залежно від потреб клієнтів. Ми також допомагаємо з пошуком товарів з Китаю на найпопулярніших маркетплейсах на найвигідніших умовах.

Корисні статті в нашому Блозі

Логістика для кожного: переваги для малого та середнього бізнесу від співпраці з логістичною компанією
Логістика для кожного: переваги для малого та середнього бізнесу від співпраці з логістичною компанією Читати статтю
Icon
Топ товарів для експорту з Китаю у 2024: прогнози штучного інтелекту
Топ товарів для експорту з Китаю у 2024: прогнози штучного інтелекту Читати статтю
Icon
Обмеження та заборони на імпорт товарів в Україну: головні аспекти
Обмеження та заборони на імпорт товарів в Україну: головні аспекти Читати статтю
Icon